Presentaties

Inhoud
De inhoud van de presentatie wordt in overleg aangepast aan de doelgroep. Elke presentatie wordt speciaal voor de gelegenheid samengesteld.

Portfolio
Omdat ik erg breed geïnteresseerd ben zijn er veel onderwerpen die in mijn straatje passen. Hoewel WaaromSchepping.nl is opgericht voor het geven van onderwijs over schepping en evolutie is mijn portfolio daartoe niet beperkt. Hier ziet u een lijstje van onderwerpen waar ik al eens een lezing over heb gehouden:

Wetenschappelijke methode (vaak een kort onderdeel)
Tot geloof gekomen door de schepping, mijn eigen getuigenis
Leeftijd van de aarde
Radiodateringsmethoden
Ontstaan van het leven
De Zondvloed
IJstijd
Toren van Babel/verspreiding van de volkeren
Astronomie, leeftijd van het heelal
Planeten en waarom ze jong zijn
Ufo's, aliens en de Bijbel
Maatschappelijke gevolgen van de evolutietheorie
Dinosauriërs
Fossielen
Historische betrouwbaarheid van Genesis
Grand Canyon
Gave van profetie/luisteren naar Gods stem - dit onderwerp is ideaal als workshop
Ruimtevaart
Profetieën uit Daniël
Bijbelse archeologie
Eindtijd (onder andere huidige gebeurtenissen, rol van Israël en een chronologie van de laatste dagen)
Jehova's Getuigen
Islam
De Bijbel in het British Museum, archeologie bevestigt de Bijbel
Occultisme, hekserij en satanisme
Het evangelie in de sterren
Genezing
(Oorsprong van) het kwaad, geestelijke strijd
Rooms Katholieke kerk
Fantasy, sciencefiction en de Bijbel
Vulkanisme en de Zondvloed
Platte aarde


Met groot succes heb ik ook al een aantal keer een 'vragenuurtje' georganiseerd. Hierbij geef ik een korte inleiding van 15-20 minuten over wetenschap, het scheppingsmodel en het evolutiemodel. Daarnaast heb ik meer dan 100 slides als ondersteuning om vragen te beantwoorden over uiteenlopende onderwerpen.

Over deze onderwerpen heb ik nog niet eerder een lezing gegeven, maar het valt wel binnen mijn kennisgebied:

Bijbelse feesten en hun messiaanse betekenis
Jodendom, relevantie oude testament
Het oude Egypte in relatie tot de Bijbel
Israël
Blote voeten
Mormonen
Topnerd Tycho en de schepping


Hebt u een spreker nodig voor een onderwerp dat niet in deze lijst voorkomt? Neem dan gerust contact met me op. Als het buiten mijn bereik valt ken ik misschien iemand die het wel zou kunnen.

Over het algemeen volgt na de lezing een korte tijd voor discussie of een moment voor vragen vanuit het publiek. Indien gewenst kan ik ook stellingen voor de discussie verzorgen of vragen om in kringen na te bespreken.

Vorm
De presentaties zijn in PowerPoint en worden vergezeld van een schat aan foto’s. Zoals Fred R. Barnard (en dus niet Confucius) zei: A picture is worth more than a thousand words. Naast PowerPoint-slides neem ik, afhankelijk van de onderwerpen, ook tastbaar (uniek) demonstratiemateriaal mee. Hierbij valt te denken aan boeken, fossielen, dinosaurusmodellen en een heuse zondvloedsimulator.
Voor mijn lezingen maak ik gebruik van de 'filosofie' van Cliff Atkinson. De presentaties staan niet vol met tekst die ik gewoon voorlees. Zie het als een film: de PowerPoint is het beeld, en de spreker verzorgt het geluid.
Hierdoor is het helaas haast onmogelijk om een presentatie na te sturen voor geïnteresseerden. Benieuwd hoe dit er uit ziet? Kijk dan naar de twee voorbeeldpresentaties van de Weet Magazine Lezersdag onder aan de pagina.

Tijdsduur
Niet alleen de inhoud van de presentaties wordt aangepast aan de doelgroep, ook de lengte van de presentatie ligt volledig in handen van de organisatie. De ervaring leert echter dat, er toch wel minstens 30-45 minuten de tijd moet worden genomen exclusief vragen en discussie. Met een tijd voor vragen en discussie erbij komt dit neer op een totale tijd van minstens een uur.

Locatie en benodigdheden
De locatie is geheel afhankelijk van de organisatie. Het tijdstip van de lezing is vrij te kiezen in overleg. In het geval van een kleine groep, zijn de enige middelen een computer (welke ik meestal zelf meeneem) en eventueel een beamer of tweede monitor. Voor een grotere groep is een beamer wenselijk.

Taal
Alle lezingen kunnen zowel in het Nederlands als in het Engels gegeven worden. Deze site zal echter geen Engelse weergave hebben.

Kosten
Voor mijn lezingen vraag ik een reiskostenvergoeding van €0,19 per km. Voor een lezing vraag ik als richtbedrag €125,-, inclusief BTW. Let wel, dit is een richtbedrag, er valt altijd over de prijs te onderhandelen. Geld moet niet in de weg staan om het evangelie te verkondigen.
Vraag ook naar de speciale korting voor studentenverenigingen!

Boekentafel
De tijd is altijd te kort om alles te vertellen. Daarom bied ik ook een serie boeken en DVD's aan voor verkoop na afloop van lezingen over schepping en evolutie. Geïntreresseerden kunnen dan thuis nog eens rustig alles nalezen.

Blote voeten
Ik ben gewend om (overal) op blote voeten te lopen, en het liefst dus ook wanneer ik lezingen geef. Mocht u hier een bezwaar tegen hebben is het geen probleem voor mij om schoeisel mee te nemen.

Voorbeeldlezingen
Hier staan twee lezingen die ik in september 2013 op de Ark van Noach mocht geven op de Weet Lezersdag. De lezingen zijn opgenomen door de medewerkers van Geloofstoerusting.


Zo complex is een simpele cel, 25 min.


De zondvloed als verklarend model, 22 min.

 

Gert-Jan van Heugten | KvK 61221287 | BTW NL160776405B01 | Ondersteun WaaromSchepping